Godman

Hur funkar det hela ??

2017-09-17 20:43 #0 av: JohannaN

Jag går i planer att försöka ta hand om min egen ekonomi då den god man som jag har är ja, vad skall man säga helt knäppNördHon gör hela tiden saker som hon inte får göra och sätter allt på spel. Allt från att låna ut 1 000 kr som sedan begärs tillbaka men där jag vet att jag har betalt tillbaka, inte låter mig ta del av min ekonomi ect. Nu har jag men också min familj fått nog av alltihop och då undrar jag hur går det till att hoppa av god manskapet ??

Sedan undrar jag om god manen verkligen får lov att hålla fast i saker som jag begär att få se, bland annat mina räkningar ect. ?? Hon behandlar mig mer som en förmyndare än en god man anser jagNörd

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2017-09-19 22:51 #1 av: Paprika12

Din god man har skyldighet att redovisa dig allt du begär om.

Ifall du vill säga upp ditt godmanskap så gör du det via Överförmyndarnämnden i din komun med ett skriftligt brev.
Det kan vara bra att ha ett läkarintyg redo i förebyggande för att bevisa din kompetens.
Det som kan hända är att Överförmyndaren anser att du inte är kapabel att klara dig själv och vill göra om Godman till Förvaltare och då är det bra med ett intyg från läkare som bevisar din kompetens.
Lycka till

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.