Dokument

Mina tankar om forumet...

2008-04-19 16:23 #0 av: [Norum]

En liten beskrivning av mig och vad jag vill...

 

Jag har haft förmånen att gå på ett antal kurser och utbildningar inom detta med godmanskap. Där har jag insett att man blir aldrig någonsin fullärd! Anhöriga, personal på gruppboenden, personliga assistenter och personal på olika myndigheter mfl har även dom svårt att veta vad det är som gäller.
Detta med frivilliga uppdrag innebär ett väldigt stort ansvar och det kan tyvärr gå åt vilket håll som helst ibland. Mitt mål med detta forum är att vi ska kunna lära av varandra och ge stöd när det behövs.
Jag är Gm i en liten kommun i södra sverige och trivs väldigt bra med det. Ångrar mig inte för ett ögonblick att jag började med detta!
Jag har sjukpension då jag har fibromyalgi och ville helt enkelt ha något att göra för att sysselsätta mig, har ingen lust att gå här hemma och dammsuga i 40 år och inte ha något att vettigt att göra. Dammråttorna klarar sig själv! 
Jag tror att varje människa har en drivkraft inom sig att göra något vettigt, att göra en skillnad och få känna sig nöjd med sin dag.
Kunde jag i samma sväng hjälpa någon annan var det bara en bonus. Därför halkade jag in på detta med Gm. En dag blir både jag och min familj gamla och behöver hjälp. Det finns alltid barn som har det svårt i sitt hem och behöver stöd och skydd. Handikappade kan ha svårt att tala om för myndigheter vad deras behov är och vad dom vill. Jag vill göra vad jag kan för att i vart fall någon ska få det lite bättre. Insatsen från min sida är inte så stor och betungande.
Allt eftersom har jag kikat lite på de övriga uppdragen... Det låter så spännande! Jag längtar tills forumet ökar och jag får lära mig om dessa uppdrag och de människor som håller på. Man blir aldrig för gammal för att lära, sägs det och det tror jag på. Jag vill lära mig allt vad som går i dessa "yrken" och lära mig att förstå vidden av att SÅ många är frivillig arbetare och att det är ännu fler som vi påverkar, i bästa fall, på ett positivt sätt.
Jag får många mail via min hemsida om godmanskap från människor ute i landet som har problem med sina Gm eller anhöriga som oroar sig för sina barn. (som ibland är 50 år!) behovet av att förstå och för att lära sig är mer utbrett än till oss som har dessa "yrken". Jag hoppas innerligt att någon kommer att få en lugnare nattsömn av detta forum, få sina frågor besvarade. Det är mitt mål!

Mvh Åsa/Sajtvärd

 

Relaterade länkar

 

IFokus skrivregler

Av: Skruttis

Datum för publicering

  • 2008-04-19

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2008-06-27 20:16 #1 av: Anonymous

Är personliga assistenter som har lön (och då väl inte kan kallas frivillig arbetare) välkomna? :3

Anmäl
2008-06-27 20:19 #2 av: [Norum]

Jodå, du är SÅ välkommen! :-) Vi (i vart fall jag) har med assar att göra, så det snubblar liksom in på området.. haha

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2008-06-27 20:22 #3 av: Anonymous

hehe, skojjigt:P Då ska jag försöka få sajten att stanna i favorithörnan också då..

Anmäl
2008-06-27 23:55 #4 av: elize-l

Hej och välkommen Anonymous. Jag är oxå pers ass men oxå medhjälpare här på forumet. Vi har mycket att lära vi med. Dessutom har vi ju GM och andra frivilligarbetare att samarbeta med och då är det ju bra att kunna fråga här om man undrar något...=)

Anmäl
2008-06-28 20:04 #5 av: Anonymous

Jag undrar faktiskt vad GM är? har inte förstått det..

Tack för välkomnandet! 

Anmäl
2008-06-28 20:08 #6 av: [Norum]

Förkortning på god man... Föv är förvaltare.. :-)

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.