Information

Familjehem

2009-01-25 21:51 #0 av: [Norum]

Diskutera: vad är ett familjehem, vem har rätt till det? Ska vem som helst ha rätt till det?

Familjehem, eller fosterhem som det hette förr, vad ÄR det för nåt egentligen? Är det en inrättning för missanpassade snorungar som missköter sig allt vad de kan? Ett annat boende för värstingar, när de inte får fri semester av kommunen i form av en jordenruntresa på en segelbåt? Ett ställe de ska fostras i?

Det kanske är jag som är trög men jag fattar ingenting jag! Jag hörde på stan diddl_jazzl_02.jpgi dag att det är meningen att trasiga barn och ungdomar i tex missbrukshem kan få familjehem. Ibland kan de få det om det förekommer misshandel i familjen. Ibland kan ungarna till och med få familjehem för att det är en massa bråk i deras egen familj...  Ja, men hallå alltså! Det kan ju bli en fasligt massa ungar... Har ingen tänkt på det?! Och vad kostar inte det??

Så här har regeringen skrivit om barnpolitik: "De ska kunna vara trygga och ha möjlighet att utvecklas. Regeringens barnpolitik är en politik för barnets rättigheter och syftar till att genomföra FN:s konvention om barnets rättigheter - barnkonventionen."

Trygga barn låter ju bra men... Vem avgör om ett barn är tryggt? För inbilla inte mig att det sitter en slipsnisse på ett socialkontor och frågar ungen: Är du trygg?

Nej, hårda regler! Det ska verkligen inte vara för lätt, tycker jag. Det behövs då inte bara 1 läkarintyg på brutna armar och ben. Nej, minst 2 från 2 olika politiskt oberoende ortopeder. Sen är ju inte vittnen helt fel heller. Och dom får ju inte vara familjemedlemmar, det säger ju sig självt. Möjligtvis en lärare eller ännu hellre en skolkurator. OM dom  har sett det själv alltså. Man ska ju inte kunna anklaga nån HUR som helst! Då kan det ju bli HUR fel som helst ju.

 

Med mitt system kan det ju bara inte gå fel, eller hur??

 

OBS 
       Måste visst förtydliga att det är djup ironi över det hela

                                            Åsa

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-01-25 21:55 #1 av: LiindaH

haha underbar artikel, skrattade samtidigt som jag fastnade i sanningen i den.
Helt galet att det egentligen är så.

Deras syn på "trygghet" är helt galen !

Anmäl
2009-01-26 08:52 #2 av: elize-l

Skojar du eller....

Anmäl
2009-01-26 09:25 #3 av: [Norum]

*2 Vad tror du? Flört

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-01-26 11:04 #4 av: [Norum]

Min tanke var ju att försöka få igång en diskussion om detta med familjehem...

 

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-01-26 11:47 #5 av: elize-l

Kan ju inte diskutera när jag blir förbannad fattar du väl =)

Anmäl
2009-01-26 11:53 #6 av: [Norum]

Blir du arg?? Diskutera det då... Eller?

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-01-28 14:32 #7 av: bertha08

Tja, Jag håller inte riktigt med dig där faktiskt på frågan vad er tryggt barn är kan nog bara barnet svarat på. Jag har en familjehemsplacering sedan mars -08 boende hos mig o min familj.

detta barn har många svåra/tunga skador kanske inte fysiska men dock psykiska. Och detta barn har inte bett att få sina föräldrar utan de valde att få barnet. Så varför ska barnet växa upp, må dålit, ta skada för att barnets föräldrar är inkompetenta att tillgodo se hennes basala behov av trygghet, tak över huvudet och mat i magen förtillfället ? Förhoppningsvis kommer barnet att återförrenas med sin familj och sina syskon, men inte nu, 

det är ju inte så att barnen går till soc o säger snälla jag behöver flytta hemifrån har du en familj till mig. Det tar mycket lång tid innan det händer och om vi samhället öppnade våra egna ögon och öron innan det har gått så långt så hade vi inte haft så många trasiga barn i välfärds sverige.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.