Allmänt

Fullmakt

2009-02-22 12:30 #0 av: [Norum]

Om man har varit gift i många år och den ene plötsligt blir sjuk. Hur gör man då?

Om man har varit gifta i många, många år och helt plötsligt en dag händer det. Maken (tex) får en stroke! Först är det chocken, alla läkare och ett virrvarv av människor åt alla håll och kanter.

Sen kommer en lång tid av rehabiliering och annat. Kanske är man osäker på om något någonsin kommer att bli sig likt mera.

När allt har börjat lagt sig så kanske man inser att man numera står där med alla räkningar, beställningar för pellets och annat! Och ingen fullmakt! Förvånad

Vad gör man då? När allt ska betalas och pengarna finns på makens konto?

Ingen fara! Det behövs ingen fullmakt mellan makar.. Så att betala räkningar och kunna sköta det vardagliga är inga bekymmer. Bara man vet hur man gör.. Flört

Makar emellan får skriva under betalningsordern, uttan särkskild fullmakt. Skulle det vara mer komplicerade saker som måste ordnas upp så kontakta banken så får du all hjälp som du kan behöva av dom.

Många tror att det krävs en fullmakt med det är alltså felaktigt.

Skulle man däremot hamna i den sitsen att man själv behöver hjälp en längre tid och ber en vän/granne/släkting om hjälp, då behövs det en fullmakt. Man ska då vara väldigt, väldigt noga med hur man utformar den!

Tidsbegränsning - gäller den i 3 veckor eller för tid och evighet, får vännen ta ut pengar i kontanter eller ska det vara på summan som räkningarna är på? För att inget ska gå på tok alldeles så be banken om hjälp. Det är fort gjort men kan verkligen vara guld värt! Glad

Tänk efter före, så går säkert allt bra!

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-02-22 18:38 #1 av: Desideria

Bra matnyttig info!!

Anmäl
2009-02-22 18:49 #2 av: [Norum]

Det är inte så många som tänker på detta, tror jag. Misstänker att man allt som oftast tänker att det är ju hans/hennes konto och då får inte jag röra dom. Och så blir ångesten stor för hur man ska klara sig..

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.