Allmänt

Yrken och uppdrag

2009-08-01 02:46 #0 av: Kramis65

n/a

Heter Ulrika och här på Ifokus heter jag kramis65. Efter 24 år som sjöman, barnflicka grillbiträde ekonomibiträde spärrvakt tunnelbaneförare och rangerare så sadla jag om till Personlig assistent. Lernia hade ett försöks projekt i Kramfors med arbetsförmedlingen om en utbildning på 25 veckor. Där vi lärde oss lagar etik moral lite sjukvård och allt som hör omvådnaden till. Vi fick 4 veckors praktik där det inte var så populärt bland brukare att ha en prya så jag passa på att komma till Högsjögården äldreboende. Det var en öppen avdelning med två avdelningar i sej Sör och Öst. Jag trivdes med dom och arbetskamrater och HM trvides med mig så jag vart springvikarie. I samma veva behövde en brukare vikarie och det gick att arbeta på bägge ställerna även fortsätta med utbildningen.

2007 fick jag chansen att arbeta på ett gruppboenden med psykiskt och fysikst funktionshindrad i Småland. 18 goa HM men det gällde att vara vaksam för rätt som det var kom en stol eller ett slag. Här kunde jag oxå arbeta på två ställen även här ett äldreboende. Två år gick och jag vart utan arbete nått med LAS. Hade huset kvar här så det vara bara att flytta in och hade tur fick tillbaka springvikarie arbeten både på äldreboendet och som personlig assistent. Har även utökat med lite uppdrag som förvaltare och kontaktperson. Så skoj att träffa folk och kan hjälpa dom det dom behöver. Man får inte glömma att det HM kan ska HM fortsätta med.

Har även hittat personligassistent.com där både brukare och PA ventilerar sig utan att avslöja för mycke.

Jag vill höja yrket och alla uppdrag till skyarna. Så skoj, prova!!

// Ulrika

Medarbetare på Frivillig arbetare, sorg ochMatlust En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. Man behöver inte veta allt, men man kan ta reda på det!

Anmäl
2009-08-01 10:21 #1 av: [Norum]

Jag vet att det finns några personliga assistenter här..Dom som jag har (de jobbar åt min Hm) de trivs med sitt jobb och verkar inte vilja byta jobb. Jag anatar att de tycker att deras godeman (jag) är lite jobbig och bitchig (har jag hört) men det får dom ta. haha

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.